Osztálykirándulás - Erdélyi iskoláknak

2015.11.10 09:00

(3 nap/2 éjszaka)

Osztályközösségek, iskolai csoportok, (8-18 évesek), minimum 20-, maximum 40 fő részére kínálunk iskolai kiránduláshoz, osztálykiránduláshoz programot Szovátán, a Sóvidék felfedezésére.

Az egyedi geológiai, biológiai, kulturális jellemzőkkel rendelkező Sóvidék kisrégió szívében terül el Szováta város, mely méltán kiérdemelte a Sóvidék gyöngye címet, hiszen több egyedülálló természeti képződményei miatt. A földből kiemelkedő sósziklák, és az ezeket borító termőrétegen élő buja növény- és állatvilág mellett, itt található Európa egyetlen, és a világ legnagyobb heliotermikus (Naptól fölmelegedő) sós tava, a világhírű Medve-tó.

A szállás a Teleki Oktatási Központ ifjúsági részlegén (4,5,6 ágyas szobák, közös fürdőszobával) vagy, nyári időszakban a Teleki-kertben található (11 darab, egyenként négy férőhelyes kis faházikóval, közös tisztálkodási lehetőséggel) hangulatos erdei környezetben.

Az étkezésekre a Teleki Oktatási Központ éttermében kerül sor.

Az oktatási központban jól felszerelt Természetismereti tudástárműködik, különböző kiállítási anyagokkal, állatpreparátumokkal, kísérletekkel, mikroszkóppal, amelyben különböző foglalkozásokra van lehetőség.

A programokat előzetes egyeztetés alapján, igény szerint állítjuk össze a csoportoknak. Ezeket szakképzett, hely- és terepismerettel rendelkező kollegáink vezetik, ugyanakkor saját programok megvalósítására is lehetőség van.

- flórát, faunát, geológiai, földrajzi jellemzőket, történelmet (fürdőélet, sóbányászat)

   megismertető előadások

- a helyi növény- és állatvilág megismerése gyakorlati foglalkozásokon, terepen

- sótűrő növények és állatok, sós környezet megfigyelése természetes környezetben

- gyógynövényismeret, népi gyógyászati elemek, népi mezőgazdálkodás megfigyelése, elsajátítása

- erdei gyalogtúrák, kirándulások, séták, éjjeli túrák

- szabadidős foglalkozások: asztalitenisz, csocsó, kosárlabda, társasjátékok, szórakoztató

   programok csapatépítés, ismerkedési játékok, stb.

- tábortűz, gitározás, jó hangulat

                        Részvételi díj:

Az osztálykirándulás díja programokkal együtt 130 RON/fő, mely magába foglalja a szállás díját két éjszakára, félpanziós ellátással (leveses vacsora és reggeli), és a programok költségét.

További információkért kérjük írjon az hotelteleki@gmail.com e-mail címre vagy hívja a recepciót a 0040265570725 telefonszámon.